تبلیغات
یک مادر و هزاریک تجربه - Royal Icing رویال آیسینگ
یک مادر و هزاریک تجربه
پنجشنبه 19 آذر 1394

Royal Icing رویال آیسینگ

پنجشنبه 19 آذر 1394

نوع مطلب :آشپز باشی، 
نویسنده : گیتی قدسی



رویال آیسینگ یه نوع کرمه که برای تزئین بیسکوییت ها، شیرینی ها، کیک ها، کاپ کیک ها و خلاصه هرچیزی که بشه تزئینش کرد و خوردش به کار میره. ویکی پدیا فارسی ترجمش کرده یخ چینه مجلل!! با تشکر فراوان از زحمات غیرقابل انکار عمو ویکی؛ ما همون بهش میگیم رویال آیسینگ زیادم تو فکر معنی کردنش نمی ریم. رویال آیسینگ یه تزئین حرفه ای به شمار میاد و میشه باهاش خیلی ریزه کاری ها و ظریف کاری های خوردنی رو ایجاد کرد مثل گل های کوچیک، حروف که باید ظریف نوشته بشن و کشیدن خطوط و لبه های طرح های مختلفه و خب معلومه که با کمی سلیقه و خلاقیت میشه کارهای زیادی با این کرم انجام داد.
من ویدئوهای زیادی دارم که کار با رویال آیسینگ رو نشون میدن و میشه ازشون ایده های خوبی گرفت که کم کم براتون پست میکنم ولی اول باید یاد بگیریم چطوری درستش کنیم و اصول و روش کار با رویال رو بدونیم.
نکته و توضیح زیاده و من نیمخوام توضیح زیادتر از این زیادی ها بدم پس میریم سراغ رویال آیسینگ.
رویال آیسینگ دو جور درست میشه. اول با استفاده از پودر قند، آب لیمو و سفیده تخم مرغه. به خاطر وجود سفیده تخم مرغ و خطر سالمونلا بعضی ها ترجیح میدن که به جای سفیده تخم مرغ از پودر مرنگ استفاده کنن. پودر مرنگ هم همون سفیده تخم مرغه که پاستوریزه و خشک میشه، با شکر، نمک و وانیل ترکیب میشه و به شکل پودر سفید و نرمی بسته بندی میشه و استفاده ازش ساده هم هست. فقط ممکنه تهیه کردنش برای بعضی ها مشکل باشه و البته من دیدم که اینترنتی هم میشه خریدش. اما نکته ظریف اینکه رویال آیسینگی که  با سفیده درست میشه کمی براق تر از رویالیه که با پودر مرنگ درست میشه. حالا با توجه به همه این نکات میتونیم روش درست کردنش رو انتخاب کنیم. رویال آیسینگ با پودر مرنگ رو میشه از روی دستوری که روی بسته بندی نوشته شده درست کرد و البته دستور کلیش رو هم براتون میذارم. تو این ویدئو رویال آیسینگ با سفیده تخم مرغ درست میشه و لطفا به نکاتش دقت کنید چون همیشه همین نکاته کوچیکه که به نظر نمیاد ولی ممکنه کار رو خراب کنه.
و اما نکته ها: رویال آیسینگ با دو تا غلظت کار میشه. یکیش که کمی روان تر و به اصطلاح شل تره بهش میگن فلودینگ و ازش برای پوشوندن سطح ها استفاده میشه و برای وقتی مناسبه که یه سطح تقریبا بزرگ مثل سطح بیسکوییت رو میخواین پوشش بدین. نه اینکه بیسکویت بزرگ باشه به خاطر اینکه کار با این کرم خیلی ظرافت داره همچین سطحی وسیع حساب میشه. منظور اینه که سطحی که نمیخواین روش ریزه کاری انجام بدین و فقط میخواین رویال آیسینگ رو بریزین تا پرش کنه و غلظت فلودینگ یه سطح صاف و سخت بهمون میده. وقتی کرم به این غلظت میرسه که اگه با همزن، قاشق یا هرچیزی یه مقدار از مواد رو برداریم و روی بقیه مواد مثلا یه شکل روبان بکشیم روبان برای چند ثانیه باقی میمونه و بعد ناپدید میشه.
 مدل دوم غلظت پایپینگ که خب غلیظ تر و به اصطلاح سفت تره و مثل خامه میمونه و ازش برای دورگیری کارها و ایجاد تزئینات ظریف و کلا هرچیزی که ریزه میزه است استفاده میشه. معمولا کارها رو با غلظت پایپینگ دورگیری میکنن و اجازه میدن تا خشک بشه و بعد وسطش رو با غلظت فلودینگ پر میکنن.
برای درست کردن رویال آیسینگ با غلظت مناسب طبق رسپی عمل کنید ولی اگه موادتون رقیق بود برای غلیظ کردنش از پودر قند استفاده کنید و اگه زیادی سفت و غلیظ بود برای شل کردنش از آب استفاده کنید و این کار رو با حوصله و کم کم انجام بدید تا به نتیجه دلخواه برسید.
نکته بعدی این که برای درست کردن آیسینگ باید مواد رو با سرعت پایین همزن هم زد تا داخل کرم حباب نداشته باشیم چون این حباب ها باعث میشن کار در نهایت تمیز و صاف نباشه. و اینکه بعد از اینکه به غلظت مناسب رسیدید دیگه کرم رو هم نزنید. همونطور که کم هم زدنش ممکنه رو سطح کار ایجاد ترک بکنه زیاد هم زدنش هم باعث میشه تو طرحتون پر از حباب باشه. اگه رویال آیسینگ رو شب قبلش درست کنید تا چند ساعتی بمونه و استراحت کنه حباب ها ازش خارج میشن و اگه وسط کار حباب دیدین حتما با نوک خلال دندون بترکونیدش.
یه نکته هم درباره رنگ کردن رویال بگم. رنگ های ژله ای که با مارک ویلتون همه جا  پیدا میشن گزینه مناسبی برای رنگ آمیزی این کرم هستن. این کرم چون به راحتی رنگ رو به خودش میگیره گزینه خوبی برای کارهای رنگارنگه. میتونید یه بار با همین مقدار رسپی درستش کنید و داخل کاسه های کوچیک بریزید و با رنگ ها مختلف رنگ آمیزی و کار کنید.
رویال آیسینگ زود خشک میشه پس حتما باید روشو با سلفون یا حوله نمدار بپوشونید. بهتره وقتی درست میشه زود ازش استفاده بشه ولی رویال آیسینگی که با سفیده درست میشه 5-4 روز به شرطی که داخل ظرفی باشه که هوا بهش اصلا نفوذ نکنه میمونه. درباره رویالی که با مرنگ درست میشه گفته میشه که تا یک ماه هم خوب باقی میمونه و فقط ممکنه آب بندازه که اونم با دوباره هم زدن حل میشه. در هر صورت بهتره کم درست کنید و هردفعه ازش استفاده کنید. وقتی تزئین تموم شد رویال آیسینگ باید در مجاورت هوا بمونه تا کاملا خشک بشه که این هم بستگی به رطوبت محل زندگیتون داره و ممکنه از چند ساعت تا چند روز طول بکشه ولی بعد که خشک شد تا مدت طولانی بدون مشکل باقی میمونه.
برای کار با رویال آیسینگ میتونید از قیف های پلاستیکی با ماسوره های کوچیک و یا قیف های  کاغذی که گزینه بهتری هستن استفاده کنید. سعی میکنم خیلی زود یه ویدئو هم بذارم که درست کردن قیف کاغذی رو بهمون یاد بده.
بازم یه سری نکات تو ذهنم هست ولی فکر میکنم گفتنشون کمی ماجرا رو پیچیده کنه پس بهتره برای بقیه نکته ها ویدئو رو با دقت نگاه کنید و اینم بگم که کار کردن با رویال آیسینگ تمرین میخواد. پس اگه خلاقیت دارین و عاشق تزئین کردنین شروع کنید.
تو این ویدئو خانم استفانی رویال آیسینگ رو درست کردن و برامون یه بیسکویت هم تزئین کردن و چند تا تکنیک کوچولوی کار با رویال آیسینگ رو آموزش دادن. امیدوارم لذت ببرین.


مواد لازم برای رویال آیسینگ طبق ویدئو

رویال آیسینگ با سفیده تخم مرغ (غلظت فلودینگ)
2 تا سفیده تخم مرغ بزرگ (60 گرم)
2 ق چ آب لیموی تازه
3 پیمانه (330 گرم) پودر قند الک شده

رویال آیسینگ با سفیده تخم مرغ (غلظت پایپینگ)
1 تا سفیده تخم مرغ بزرگ
1 ق چ آب لیموی تازه
2 پیمانه (230 گرم) پودر قند الک شده

رویال آیسینگ با پودر مرنگ
4 پیمانه (440 گرم) پودر قند
3 ق غ (30 گرم) پودر مرنگ
½ ق چ طعم دهنده (وانیل- بادام - لیمو)
½ تا 4/3 پیمانه (180-120 میلی لیتر) آب گرم





Reva
جمعه 17 آذر 1396 07:47 ب.ظ
Simply want to say your article is as astonishing. The clearness in your
post is simply cool and i can assume you are an expert on this subject.

Fine with your permission let me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post.
Thanks a million and please keep up the enjoyable work.
http://murphyjgkuoxqpre.jimdo.com/
پنجشنبه 21 اردیبهشت 1396 06:00 ق.ظ
My brother suggested I may like this website. He was once totally right.
This put up truly made my day. You cann't believe just how so much time I had spent for this info!
Thank you!
BHW
جمعه 11 فروردین 1396 08:34 ب.ظ
Greetings from Los angeles! I'm bored to death at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break.
I enjoy the info you provide here and can't wait to take a
look when I get home. I'm shocked at how quick your blog loaded on my phone ..
I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, good blog!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر