تبلیغات
یک مادر و هزاریک تجربه - خواص کنجد
یک مادر و هزاریک تجربه
شنبه 19 تیر 1395

خواص کنجد

شنبه 19 تیر 1395

نویسنده : گیتی قدسی


1x1.trans خواص کنجد


1x1.trans خواص کنجداین دانه های کوچک از جمله اولین منابع روغن بوده اند که در رژیم غذایی بشر به کار رفته است. گیاه کنجد در ابتدا در آفریقا کشت شد، سپس به هند و سایر نقاط جهان برده شد.این دانه ها ۲۰ تا ۲۵ درصد پروتئین و تقریبا ۵۰ درصد چربی مفید غیراشباع دارند. توازن کامل بین پتاسیم سدیم موجود در کنجد برقرار است و از این رو می تواند به حفظ تعادل آب بدن کمک کند. کنجد دو نوع سیاه و سفید دارد و هرچند برخی معتقدند خواص کنجد سیاه بیشتر است ولی تفاوت عمده ای بین این دو وجود ندارد. کنجد سرشار از چربی های مفید است.

نگهداری
به شرایط نگه داری کنجد باید خیلی دقت کرد زیرا ب دلیل محتوای بالای چربی آن، احتمال دارد به سرعت فاسد شود. همیشه به تازه بودن کنجد دقت کنید و آن را در ظرف دربسته و در محل خنک و تاریک نگه داری کنید.

فواید خاص
۱- کمک به درمان کمبود آهن :
بدن برای ساختن هموگلوبین حمل کننده اکسیژن، به آهن نیاز دارد. کمبود آهن باعث خستگی، رخوت عمومی و سرانجام کم خونی خفیف تا شدید می شود. دانه کنجد منبع گیاهی بسیار خوبی از ریز مغذی ها به ویژه آهن است و توصیه می شود در غذای همه افراد خانواده گنجانده شود و به دلیل سرشار بودن از کلسیم، روی و پروتئین، مصرف آن برای همه سنین مفید است.

۲- کمک به پیشگیری از پوکی استخوان :
دانه کنجد حاوی مقادیر زیادی کلسیم است که باعث استحام استخوان ها می شود. این ماده معدنی در همه سنین به ویژه در دوران شیرخواری تا نوجوانی یعنی زمان ذخیره سازی کلسیم در استخوان، برای بدن ضروری است. مطالعات نشان می دهند که اگر در دوران نوجوانی تراکم استخوان به حد نهایی خود نرسد خطر بروز بیماری پوکی استخوان در دوران های بعدی زندگی افزایش می یابد.

۳- تامین روی برای بدن :
کنجد سرشار از روی است مصرف روزانه و منظم آن می تواند ذخایر روی را در بدن در حد بالا نگه دارد.

۴- مقابله با عفونت :
کنجد، سرشار از روی و مس است که برای حفظ عملکرد مناسب دستگاه ایمنی ضروری اند. کاهش روی و مس در رژیم غذایی اثرات منفی زیادی برسیستم ایمنی دارد، حتی کمبود خفیف مس باعث کاهش ماده ای بنام اینترلوکین در بدن می شود که وجودش برای کمک به سیستم دفاعی به منظور مبارزه با عفونت های میکروبی و ویروسی ضروری است.

شهزاد محمدیان -کارشناس ارشد تغذیه

زیبــاشــو دات کام





BHW
چهارشنبه 30 فروردین 1396 04:05 ق.ظ
It's hard to come by knowledgeable people in this particular
subject, however, you sound like you know what you're talking about!

Thanks
BHW
چهارشنبه 23 فروردین 1396 09:59 ب.ظ
Good day! I could have sworn I've been to this blog before but after reading through some of the post I realized it's
new to me. Anyhow, I'm definitely happy I found it and I'll
be book-marking and checking back often!
manicure
دوشنبه 21 فروردین 1396 11:16 ب.ظ
I think this is among the most significant info for me.
And i'm glad reading your article. But wanna remark on few general things, The
website style is wonderful, the articles is really excellent : D.
Good job, cheers
manicure
دوشنبه 21 فروردین 1396 11:05 ب.ظ
My spouse and I absolutely love your blog and find a lot of your post's
to be just what I'm looking for. Would you offer guest writers to write content
in your case? I wouldn't mind producing a post or elaborating on a few of
the subjects you write in relation to here.

Again, awesome weblog!
manicure
دوشنبه 21 فروردین 1396 06:21 ق.ظ
Your style is unique in comparison to other people I've
read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess
I'll just book mark this site.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر